ASBÜ Ahmet Özsoy Demokrasi Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASBÜDEM) tarafından organize edilen seminerler serisinin ilk programında 24 Kasım 2022 Perşembe günü Üniversitemiz Güvercinlik Salonu'nda ASBÜDEM Merkez Müdürü Dr. Gazi Doğan ''Cumhuriyet, Demokrasi ile Taçlandırma Çabaları: Terakkiperver ve Serbest Cumhuriyet Fırkası Deneyimleri'' başlıklı sunumunu yaptı.

Sunumunda Osmanlı son döneminden Cumhuriyete demokratik gelişmelerden bahseden Dr. Gazi Doğan, Terakkiperver ve Serbest Cumhuriyet Fırkası deneyimlerinin cumhuriyetin demokrasi kültürüne etkilerini değerlendirdi. Seminer programı, ASBÜDEM’in önümüzdeki dönem için planladığı etkinlikler hakkında yapılan genel değerlendirme ardından sona erdi.

Fakulte Bölüm
Haber Tarihi