Ana içeriğe atla

ASBÜ Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi tarafından 16 Mayıs 2023 Salı günü Güvercinlik Salonu’nda "Hatay-Maraş Hattı 6 Şubat Depremleri Paneli" düzenlendi. Panel programı ASBÜ YouTube kanalından canlı olarak yayınlandı.

Panel programı Rektörümüz Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Rektör Arıcan konuşmasında “depremin öznesi de nesnesi de insandır” diye hatırlatarak, deprem odaklı yapılan akademik çalışmalarla konunun çok boyutlu analizini sunmanın önemine dikkat çekti. 

Rektör Arıcan’ın konuşması sonrasında Prof. Dr. Mehmet Hilmi Demir oturum başkanlığında yürütülen panelde ASBÜ Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sutay Yavuz “Afetler Karşısında Sosyal ve Demografik Dirençliliğin Güçlendirilmesi”, ASBÜ Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Kahveci “Deprem Arama Kurtarma Çalışmalarında Maden İşçilerinin Rolü”, ASBÜ Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Yasemin Kahya “Deprem Travması ve Gençler: Bir Müdahale Programı Önerisi”, Kastamonu Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Alaattin Dolu da “Osmanlı Devletinde Doğal Felaket Algısı: 1759 Şam Depremi” konu başlıklı çalışmalarını sundular. Panel programı, teşekkür belgelerinin takdimi ardından sona erdi. Panel programının kaydını ASBÜ YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

 

1

2

4

5

6

7

8

Haber Tarihi

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.