ASBÜ Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen seminerler dizisinin ikincisi, Üniversitemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Oğuzhan Durmuş’un "Dünya'da Türkiyat, Türkiye'de Şarkiyat ve Garbiyat" başlıklı konuşmasıyla 23 Kasım 2021 tarihinde Güvercinlik Salonu'nda gerçekleştirildi.

Sunumuna öncelikle Türkoloji’yi ana hatları ve tarihi gelişimleriyle tanıtarak başlayan Prof. Dr. Oğuzhan Durmuş; şarkiyat, garbiyat, oryantalizm kavramlarını değerlendirdi. Geçmişten günümüze Türkoloji’ye yönelik farklı yaklaşımları da değerlendirdiği konuşmasında Prof. Dr. Durmuş; alanın dil, tarih, folklor, edebiyat yönünden incelenmesinin yanında sosyoloji ve politik bilimlerle yakın ilişkili olarak da araştırılmasının önemini vurguladı. Prof. Dr. Durmuş ayrıca dünya dil ve kültürlerinin çalışılmasındaki potansiyel alanlar üzerine değerlendirmeler yaptı.

Semineri ASBÜ YouTube kanalından izleyebilirsiniz. https://www.youtube.com/channel/UCVV0heSLkr85AZLQ-PFBsdg

Oğuzhan Durmuş 1

Oğuzhan Durmuş 2