Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerimiz Türk Halk Edebiyatı dersini Anadolu Medeniyetleri Müzesinde gerçekleştirdi. Müzede, Türk Halk Edebiyatı dersi içeriğiyle ilişkili olarak öğrencilerimiz özellikle Altın Elbiseli Adam Sergisine odaklandı. Öğrencilerimiz, Altay kültür ortamını yansıtan önemli arkeolojik bulgu olarak Altın Adam’ın Ankara’da sergileniyor olmasını heyecanla karşıladı. 1969 yılında Esik bölgesine yakın bir kurganda ortaya çıkan Altın Elbiseli Adam, Türk kültüründeki sürekliliği göstermesi bakımından da öğrencilerimizin dikkatini çekti. Altın Adam’ın yanı sıra Türklerin yazı kültür tarihini değiştirebilecek nitelikte olan gümüş kepçe, dönem ve sonrasına ait eserler de Türk Dili Edebiyatı Bölümünde okuyan öğrencilerimiz açısından çarpıcıydı. Türk tarihini yeniden yorumlamamıza vesile olabileceği düşünülen bu buluntular, Türk edebiyatını da derinden anlama yolunda öğrencilerimize bir olanak sağladı. Öğrencilerimiz, “Altın Elbiseli Adam”ı Türk kültür tarihimiz açısından tekrar tekrar değerlendirmenin, kültürel kodlarımızı çözümlemek açısından bu esere yaklaşmanın doğru olacağını düşündüler. Onlar, bu serginin eğitim görüdükleri alanda kendilerine katkıda bulunduğu yönünde hem fikirdi ve bu yönde bir ilgiyle Anadolu Medeniyetleri Müzesinden ayrıldılar.