ASBÜ Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi adına yürütülen “Yeniden Kullan: Ekolojik Bilinci Geliştirme ve Sosyal Paylaşım Projesi”nin 9. sergisi, 13 Kasım 2023 tarihinde Sümerbank Binası Kütüphane Fuaye alanında açıldı. Üniversitemiz mensuplarının kullanılabilir durumdaki ikinci el eşyalarını bağışlayarak destek oldukları projemiz, seçimlerimizin ekolojik sistemdeki etkileri üzerine farkındalık yaratmayı ve ikinci el eşya kullanımına özendirerek alternatif bir tüketim modeli oluşturmayı hedeflemektedir. Sergi açılışında Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi öğretim üyesi ve proje koordinatörü Doç. Dr. Nagihan Gür ve Rektörümüz Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan birer konuşma yaptı. Rektör Prof. Dr. Arıcan konuşmasında, “Yeniden Kullan” projesinin sürdürülebilir ve çevreye duyarlı bir kampüs oluşturma hedefinin bir ürünü olduğunu belirtti. “Yeniden Kullan” sergisinden tüm ASBÜ personeli ve öğrenciler ücretsiz olarak yararlandı.

Haber Tarihi