Yüksek lisans tez önerilerinin bildirilmesi için mevcut sistemde ıslak imzalı form ve EBYS üst yazısı gerektirmesi ilgili bütün taraflara ek yük teşkil etmekteydi. Buna ek olarak, formdaki bilgilerin sisteme manuel aktarılması sırasında hatalara da yol açılmasının önlenmesi için bir otomasyon ihtiyacı göz önünde bulundurularak söz konusu sürecin tamamen otomasyona alınması kararlaştırılmıştır. Bu amaçla Kasım 2022'de başlatılmış olan çalışmalar Ağustos 2023 itibariyle sonuçlanmış bulunmaktadır*. Danışman görevlendirmelerinin güncellenmesini müteakip yeni sisteme geçiş gerçekleşecektir. Yeni sistem öğrencilere ve öğretim üyelerine ayrıca duyurulacaktır.

* OBS Akademik girişinizde sol panelde göreceğiniz “Başvuru İşlemleri” altında “Tez Başvuru Onay” seçeneği ile öğrencilerimiz tez önerilerini sunacak, danışmanlar aynı panelden değerlendirmelerini yapıp sonuç girecek, anabilim dalı başkanları ise OBS İdari’den girerek onay işlemlerini gerçekleştirdiğinde EBYS yazısı gerektirmeden öneriler doğrudan Enstitümüze ulaşacaktır. Sistem İngilizce olarak da mevcuttur.